Bc. Peter Csányi

Diplomová práce

Mikrobiálna kontaminácia kávových zŕn

Mikrobiální kontaminace kávových zrn
Anotace:
V teoretické části diplomové práce byl obsah soustředěný kromě stručné charakteristiky pěstování kávy také na vláknité mikromycety, které mohou potenciálně kontaminovat kávové boby, a na analytické metody využité při stanovovaní bezpečnosti komodity. Hlavním cílem práce bylo mikrobiologickým rozborem a chemicko-toxikologickou analýzou stanovit přítomnost mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů …více
Abstract:
In the theoretical part of the thesis, the content was focused not only on the brief characteristics of coffee growing, but also on fibrous micromycetes, which can potentially contaminate coffee beans, and on analytical methods used in determining the safety of the commodity. The main goal of the work was to determine the presence of microorganisms and their secondary metabolites by microbiological …více
Abstract:
V teoretickej časti diplomovej práci bol obsah sústredený okrem stručnej charakteristiky pestovania kávy, aj na vláknité mikromycéty, ktoré môžu potenciálne kontaminovať kávové bôby a na analytické metódy využité pri stanovovaní bezpečnosti komodity. Hlavným cieľom práce bolo mikrobiologickým rozborom a chemicko- toxikologickou analýzou stanoviť prítomnosť mikroorganizmov a ich sekundárnych metabolitov …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin