Výživa a další faktory, které mají vliv na vznik a prevenci kolorektálního karcinomu. – Lucie BENEŠOVÁ
Lucie BENEŠOVÁ
Bachelor's thesis
Výživa a další faktory, které mají vliv na vznik a prevenci kolorektálního karcinomu.
Nutrition and other factors, which have influence on the formation and prevention of colorectal cancer
Abstract:
Název mé bakalářské práce zní Výživa a další faktory, které mají vliv na vznik a prevenci kolorektálního karcinomu. V teoretické části bakalářské práce jsem se zaměřila na vysvětlení pojmu kolorektální karcinom, na jeho epidemiologii, dále pak na výživu i další rizikové faktory, které mají vliv na vznik, nebo naopak prevenci tohoto onemocnění. Do teoretické části jsem zahrnula informace o screeningovém …moreAbstract:
visí s predispozicí ke kolorektálnímu karcinomu. U respondentů s predispozicí záleží vždy jen na osobním rozhodnutí, zda své stravovací návyky a celý životní styl dodržují, případně změní či nikoli.Abstract:
The full title of my bachelor thesis is Nutrition and Other Factors Influencing the Development and Prevention of Colorectal Cancer. In the theory section of the paper I have concentrated on clarifying the term "colorectal cancer", its epidemiology, and furthermore, on diet and other risk factors concerning the development and prevention of this disease. In this theory section I have included information …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2014
Accessible from:: 6. 5. 2014
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Pavel Suchánek
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BENEŠOVÁ, Lucie. \textit{Výživa a další faktory, které mají vliv na vznik a prevenci kolorektálního karcinomu.} Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Health and Social Studies. 2014. Available from: https://theses.cz/id/p8kd73/. [cit. 2024-04-19].
The right form of listing the thesis as a source quoted
BENEŠOVÁ, Lucie. Výživa a další faktory, které mají vliv na vznik a prevenci kolorektálního karcinomu.. Č. Bud., 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 6.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 6. 5. 2014 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Health and Social StudiesBachelor programme / field:
Specialization in Health Service / Nutritional Therapy
Theses on a related topic
-
Stravovací návyky matek novorozenců
Lucie ŠŤASTNÁ -
Stravovací návyky, angažovanost v udržitelné spotřebě a nákupní záměry spotřebitele
Šimon Meduna -
Zdravá výživa podporovaná ICT jako nástroj prevence chorob
Tereza Kubečková -
Výživa jako sekundární prevence atopické dermatitidy
Kristýna ADLEROVÁ -
Výživa jako prevence civilizačních onemocnění
Patrik Farkaš -
Prevence metabolického syndromu výživou a pohybem
Veronika Krupková -
Prevence osteoporózy u dívek ve věku 15-20let
Lucie Svobodová -
Prevence vzniku očních onemocnění z pohledu výživy
Klára HESOUNOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights