Bc. Daria Ishchuk

Bakalářská práce

Kategorizace sichuanské kuchyně a její specifika

A Categorization of Sichuan Cuisine and its Specific Features
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá nedílnou součástí čínské kultury, a to čínskou kuchyní. Konkrétně je téma vymezené na oblast provincie Sichuan. Stěžejní součástí práce je kapitola obsahující korpus čínských jídel, které jsou rozřazeny do kategorií a jsou doplněny o návrh překladu a rozbor. Korpus je primárně rozdělen na základě typu pokrmů na jídla kategorie yao 肴 a jídla kategorie zhuan 馔. Potom dále podle …více
Abstract:
This Bachelor’s thesis is focused on the undeniable part of Chinese culture which is Chinese cuisine. The topic is specifically about cuisine from the region of Sichuan province. The corpus-based chapter is a key part of the thesis and it contains dish names in categories accompanied by a description and a design of Chinese-Czech translation. The corpus is primarily divided by the types of meals into …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 13. 6. 2017
  • Vedoucí: Mgr. Jiří Plucar, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. et Mgr. Dušan Vávra, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta

Masarykova univerzita

Filozofická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní teritoriální studia / Kulturní studia Číny

Práce na příbuzné téma