Kategorizace sichuanské kuchyně a její specifika – Bc. Daria Ishchuk
Bc. Daria Ishchuk
Bakalářská práce
Kategorizace sichuanské kuchyně a její specifika
A Categorization of Sichuan Cuisine and its Specific Features
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá nedílnou součástí čínské kultury, a to čínskou kuchyní. Konkrétně je téma vymezené na oblast provincie Sichuan. Stěžejní součástí práce je kapitola obsahující korpus čínských jídel, které jsou rozřazeny do kategorií a jsou doplněny o návrh překladu a rozbor. Korpus je primárně rozdělen na základě typu pokrmů na jídla kategorie yao 肴 a jídla kategorie zhuan 馔. Potom dále podle …víceAbstract:
This Bachelor’s thesis is focused on the undeniable part of Chinese culture which is Chinese cuisine. The topic is specifically about cuisine from the region of Sichuan province. The corpus-based chapter is a key part of the thesis and it contains dish names in categories accompanied by a description and a design of Chinese-Czech translation. The corpus is primarily divided by the types of meals into …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/tty3e/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2017
- Vedoucí: Mgr. Jiří Plucar, Ph.D.
- Oponent: Mgr. et Mgr. Dušan Vávra, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní teritoriální studia / Kulturní studia Číny