Bc. Marek Súkeník

Diplomová práce

Dietární expozice mykotoxinům: s přihlédnutím k českému pivu

Dietary exposure to mycotoxins: application to Czech beer
Anotace:
Cílem této diplomové práce je nabídnout pohled na mykotoxiny jako sekundární metabolity a popsat jejich výskyt v pivu jako produktu na bázi obilovin. Teoretická část se zaměřuje na nejvýznamnější rody hub produkujících mykotoxiny, na jejich nepříznivé účinky na lidské zdraví a související evropskou legislativu. Tato část také nabízí jasný přehled o pivu, jeho procesu vaření a jeho nejvýznamnějších …více
Abstract:
The aim of this diploma thesis is to offer an overview of mycotoxins as a secondary metabolites, and to describe their occurrence in beer, as a cereal-based product. The theoretical part focuses on the most significant genera of fungi producing mycotoxins, on their adverse human health effects and related European legislation. This part also offers a clear overview of beer, its brewing process, and …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 21. 6. 2021
  • Vedoucí: Ph.D. Ana Maria Miralles Marco
  • Oponent: Ph.D. Brij Mohan Sharma

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta