Definice funkčních potravin a jejich využití ve výživě člověka – Barbora Halušková
Barbora Halušková
Bachelor's thesis
Definice funkčních potravin a jejich využití ve výživě člověka
Functional foods and their using in human nutrition
Abstract:
Tématem bakalářské práce je „Definice funkčních potravin a jejich využití ve výživě člověka“. Úvodní kapitoly byly věnovány definici a původu funkčních potravin známých od 80. let minulého století. Poprvé byl zájem o ně projeven v Japonsku. Funkční potraviny nemají v České republice ani Evropské Unii jednotnou definici. Jde o potraviny rostlinného i živočišného původu poskytující tělu zdravotní výhody …moreAbstract:
The subject of the bachelor's thesis is "Functional foods and their use in human nutrition." The opening chapters were devoted to the definition and origin of functional foods, known since the 1980s. For the first time, the interest in them was expressed in Japan. Functional foods do not have a uniform definition in the Czech Republic or the European Union. It is a food of plant and animal origin providing …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HALUŠKOVÁ, Barbora. \textit{Definice funkčních potravin a jejich využití ve výživě člověka}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/pdlhik/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
„Životní styl studentů středních škol v návaznosti na civilizační onemocnění“
Barbora Šimková -
Pohybová aktivita a civilizační onemocnění (přehledová studie)
Martin HOLEŠ -
Výživa a civilizační onemocnění (přehledová studie)
Michael KALABUS -
Problematika výživy jako faktoru ovlivňujícího vznik civilizační onemocnění.
Josef LAŠTOVIČKA -
Vliv životního stylu na civilizační onemocnění
Pavlína Fialová -
Microgreens - jako perspektivní funkční potravina
Adam Fuchsbauer -
Sója - funkční potravina
Michaela Drábková -
Sója jako funkční potravina
Marek Hložek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights