Extrakce a stanovení kapsaicinoidů – Bc. Magdaléna Jahodová
Bc. Magdaléna Jahodová
Bakalářská práce
Extrakce a stanovení kapsaicinoidů
Extraction and determination of capsaicinoids
Anotace:
Práce se zabývá extrakcí a stanovením kapsaicinoidů. První část popisuje kapsaicinoidy, jejich rozdělení a analytické metody. Druhá část se věnuje historii, objevení chilli papriček a jejich využití v gastronomii a medicíně. Na závěr jsou popsány principy jednotlivých extrakčních metod s uvedenými příklady z praxe.Abstract:
This bachelor work deals with an extraction and determination of capsaicinoids. The first part of describes the capsaicinoids, their classification and analytical methods. Second part deals with history, discovery of chilli peppers and their using in gastronomy and pharmaceutical use. Closing part describe a principles different extraction methods containing of example of practice use.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 8. 2015
- Vedoucí: doc. Ing. Petra Bajerová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Jahodová, Magdaléna. Extrakce a stanovení kapsaicinoidů. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Zdravotní laborant