Složení a vlastnosti ovčího mléka a jeho využití v mlékárenství. – Vendula Nováková
Vendula Nováková
Bakalářská práce
Složení a vlastnosti ovčího mléka a jeho využití v mlékárenství.
The composition and properties of sheep's milk and its use in the dairy industry
Anotace:
Tato bakalářská práce poskytuje informace o složení a vlastnostech ovčího mléka a také vlivech působících na jeho složení a vlastnosti. Jednotlivé složky a vybrané vlastnosti ovčího mléka jsou srovnávány s mlékem kravským. Dále je práce zaměřena na výživové aspekty ovčího mléka a produkty z něj vyrobené. Závěrem jsou charakterizovány nejvyhledávanější výrobky z ovčího mléka, což jsou zejména sýry, …víceAbstract:
This bachelor thesis provides information on composition and properties of sheep's milk and deals with impacts affecting its composition and properties. Individual components and selected properties of sheep's milk are compared with those of cow's milk. The thesis also focuses on nutritional aspects of sheep's milk and its products. In the final part of the thesis I describe the most popular products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Táňa Lužová, Ph.D.
- Oponent: Lenka Dostálová, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Agrobiologie / Všeobecné zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Ovčí mléko a možnosti jeho zpracování
Kateřina Borková
Název
Vložil
Vloženo
Práva