Faktory ovlivňující obsah vápníku v mléce a jeho vstřebávání – Jakub Mazur
Jakub Mazur
Bachelor's thesis
Faktory ovlivňující obsah vápníku v mléce a jeho vstřebávání
Factors affecting calcium content in milk and its absorption
Abstract:
Tato bakalářská práce se věnuje faktorům, které ovlivňují obsah vápníku v mléce a jeho následné vstřebávání do těla. V první části práce je popsáno chemické složení hlavních a vedlejších složek kravského mléka. Poté jsou popsány rozdíly u kozího, buvolího, ovčího a kobylího mléka. Další část literární rešerše se zabývá základními informacemi o vápníku. V kapitole zdroje vápníku jsou uvedeny jednotlivé …moreAbstract:
This bachelor thesis pursues factors, that affect the content of calcium in milk ant its subsequent absorption into the body. The fisrt part of this thesis is describing chemical composition of main and minor component of cow milk. Then the difference between goat, buffalo, sheep and mare milk are described. Next part of this literal thesis delas with bacic information about calcium. The chapter on …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MAZUR, Jakub. \textit{Faktory ovlivňující obsah vápníku v~mléce a~jeho vstřebávání}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/pfzl6i/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány
Lucie Nowáková -
Nepasterizované mléko: zdraví nebo risk?
Barbora Koblížková -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Effect of calving season and parity of lactation on milk production in Holstein cattle at the farm in South Moravian region
Olagoke Omoniyi Falade
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights