Faktory ovlivňující obsah vápníku v mléce a jeho vstřebávání – Jakub Mazur
Jakub Mazur
Bachelor's thesis
Faktory ovlivňující obsah vápníku v mléce a jeho vstřebávání
Factors affecting calcium content in milk and its absorption
Anotácia:
Tato bakalářská práce se věnuje faktorům, které ovlivňují obsah vápníku v mléce a jeho následné vstřebávání do těla. V první části práce je popsáno chemické složení hlavních a vedlejších složek kravského mléka. Poté jsou popsány rozdíly u kozího, buvolího, ovčího a kobylího mléka. Další část literární rešerše se zabývá základními informacemi o vápníku. V kapitole zdroje vápníku jsou uvedeny jednotlivé …viacAbstract:
This bachelor thesis pursues factors, that affect the content of calcium in milk ant its subsequent absorption into the body. The fisrt part of this thesis is describing chemical composition of main and minor component of cow milk. Then the difference between goat, buffalo, sheep and mare milk are described. Next part of this literal thesis delas with bacic information about calcium. The chapter on …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAZUR, Jakub. \textit{Faktory ovlivňující obsah vápníku v~mléce a~jeho vstřebávání}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/pfzl6i/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány
Lucie Nowáková -
Nepasterizované mléko: zdraví nebo risk?
Barbora Koblížková -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Effect of calving season and parity of lactation on milk production in Holstein cattle at the farm in South Moravian region
Olagoke Omoniyi Falade -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse
Názov
Vložil
Vložené
Práva