Lucie Pešková

Diplomová práce

Externality a jejich vztah k ekologické daňové reformě

Economic Externalities and Their Relation to Environmental Tax Reform
Anotace:
Ekologická daňová reforma je již několik let předmětem diskusí odborníků nejen Ministerstva životního prostředí. Předkládaná diplomová práce popisuje smysl zavedení ekologických daní v souladu s požadavky Evropské unie. Hledá vhodný způsob kvantifikace externích nákladů se zaměřením na povrchovou těžbu uhlí, resp. na různé způsoby oceňování externalit z výroby elektrické energie.
Abstract:
Ecological tax reform is already several years discussed by experts not only of the Ministry of the environment. Submitted thesis describes procedures of implementation of ecotaxes, in accordance with the requirements of the European Union. And it is looking for a good way to quantify the external costs, focusing on surface mining and different ways of its valuation from electricity generation.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Simona Matušková
  • Oponent: Rastislav Pěgřímek

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava

Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava

Hornicko-geologická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Nerostné suroviny / Komerční inženýrství v oblasti surovin