Tereza ZEMÁNKOVÁ

Bachelor's thesis

Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii

Non-traditional Species of Vegetables and Their Gastronomy Use
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat netradiční druhy zeleniny, jako je např. kiwa-no, batáty, okra, rebarbora aj. Je zde popsán jejich původ, nároky na pěstování a jejich stručná charakteristika. Práce se zabývá jednotlivými druhy z hlediska jejich chemického složení a významných výživových látek. Samostatná kapitola je věnována gastronomické-mu a kulinářskému využití netradičních druhů zeleniny …more
Abstract:
The aim of this work was to characterize non-traditional species of vegetables, e.g. kiwano, sweet potatoes, okra, rhubarb etc. It describes their origin, demands of growing and their brief description. Subsequently, this work deals with particular species in terms of their chemical composition and significant nutrients. Finally, individual chapter describes their gastronomy and culinary use. Some …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2013
Accessible from:: 16. 5. 2013

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Petra Vojtíšková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ZEMÁNKOVÁ, Tereza. Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.5.2013

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 16. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy

Theses on a related topic