Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii – Tereza ZEMÁNKOVÁ
Tereza ZEMÁNKOVÁ
Bakalářská práce
Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii
Non-traditional Species of Vegetables and Their Gastronomy Use
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat netradiční druhy zeleniny, jako je např. kiwa-no, batáty, okra, rebarbora aj. Je zde popsán jejich původ, nároky na pěstování a jejich stručná charakteristika. Práce se zabývá jednotlivými druhy z hlediska jejich chemického složení a významných výživových látek. Samostatná kapitola je věnována gastronomické-mu a kulinářskému využití netradičních druhů zeleniny …víceAbstract:
The aim of this work was to characterize non-traditional species of vegetables, e.g. kiwano, sweet potatoes, okra, rhubarb etc. It describes their origin, demands of growing and their brief description. Subsequently, this work deals with particular species in terms of their chemical composition and significant nutrients. Finally, individual chapter describes their gastronomy and culinary use. Some …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2013
Zveřejnit od: 16. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZEMÁNKOVÁ, Tereza. Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Netradiční druhy exotického ovoce a jejich využití v gastronomii
Kateřina Zámečníková