Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii – Tereza ZEMÁNKOVÁ
Tereza ZEMÁNKOVÁ
Bachelor's thesis
Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii
Non-traditional Species of Vegetables and Their Gastronomy Use
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat netradiční druhy zeleniny, jako je např. kiwa-no, batáty, okra, rebarbora aj. Je zde popsán jejich původ, nároky na pěstování a jejich stručná charakteristika. Práce se zabývá jednotlivými druhy z hlediska jejich chemického složení a významných výživových látek. Samostatná kapitola je věnována gastronomické-mu a kulinářskému využití netradičních druhů zeleniny …moreAbstract:
The aim of this work was to characterize non-traditional species of vegetables, e.g. kiwano, sweet potatoes, okra, rhubarb etc. It describes their origin, demands of growing and their brief description. Subsequently, this work deals with particular species in terms of their chemical composition and significant nutrients. Finally, individual chapter describes their gastronomy and culinary use. Some …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2013
Accessible from:: 16. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ZEMÁNKOVÁ, Tereza. Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Netradiční druhy exotického ovoce a jejich využití v gastronomii
Kateřina Zámečníková