Resveratrol vs. Katecholy - antioxidační účinky – Bc. Patrycja CHODOROWSKA
Bc. Patrycja CHODOROWSKA
Bakalářská práce
Resveratrol vs. Katecholy - antioxidační účinky
Resveratrol VS. Catechols - antioxidant properties
Anotace:
Antioxidanty jsou látky, které chrání živý organismus před působením volných radikálů. Antioxidanty, které si živý organismus není schopen syntetizovat sám, nazýváme exogenními antioxidanty. Porovnávýna byla antioxidační kapacita resveratrolu a vybraných katecholů. Bylo použito 8 katecholů, resveratrol a 12 reálných vzorků. Pro stanovení antioxidační kapacity byla použita metoda chemiluminiscenční …víceAbstract:
Antioxidants are compounds, which protect a living organism against free radicals. Antioxidants are divided into two groups: exogenous antioxidants and endogenous antioxidants. There was determined and compared the antioxidant capacity of resveratrol and catechols. For this study were used 8 catechols, resveratrol and 12 beverages. For the determination of total antioxidant capacity there it was used …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2011
Zveřejnit od: 13. 5. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2011
- Vedoucí: Mgr. Martina Bancířová, Dr.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
CHODOROWSKA, Patrycja. Resveratrol vs. Katecholy - antioxidační účinky. Olomouc, 2011. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2011 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Management v chemii
Práce na příbuzné téma
-
Iniciační a solubilizační systémy pro chemiluminiscenční stanovení antioxidační kapacity
Michaela BALEKOVÁ -
Chemiluminiscenční stanovení antioxidační kapacity - srovnání metod využívajících luminol-CTAB-Bistris a luminol-HRP
Jan ROZSYPAL -
CHEMILUMINISCENČÍ STANOVENÍ ANTIOXIDAČNÍ KAPACITY LIPOFILNÍCH LÁTEK
Andrea ŠMÍDOVÁ -
Antioxidační mechanismy v prevenci oxidativního poškození
Daniela Komrsková -
El cuento de José María Sánchez Silva Marcelino Pan y Vino en el contexto del nacional catolicismo
Leona Brunclíková -
Vino a vinařství v rozvoji regionu (přeshraniční srovnání mikroregionu Hodonínsko a Skalického vinohradnického rajónu)
Zuzana Budinská -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Eliška SAJDLOVÁ -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Tomáš BERAN
Název
Vložil
Vloženo
Práva