Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu – Bc. Tereza Hronová
Bc. Tereza Hronová
Diplomová práce
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Traditional dishes and their replacement in the conditions of the selected region
Anotace:
Cílem diplomové práce je identifikace tradičních pokrmů v oblasti západní Moravy, zvané Horácko, oblasti na rozhraní Čech a Moravy, jejíž největší část spadá do kraje Vysočina, včetně kulturních, přírodních a dalších podmínek podílejících se na vzniku a formování těchto pokrmů. Navazujícím, sekundárním cílem je analýza vztahu veřejnosti k těmto tradičním pokrmům. V první, teoretické části jsou stručně …víceAbstract:
The focus of the thesis is the identification of traditional dishes in the area of western Moravia, called Horácko (a region on the border of Bohemia and Moravia, most of which falls within the Vysočina Region) including cultural and natural conditions of this area, which could contribute to the origin and creation of these dishes. A secondary objective is to analyze the public's relationship to these …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 6. 2022
Identifikátor:
https://is.vshe.cz/th/limhq/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 9. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
- Oponent: Ing. Zbyněk Vinš
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HRONOVÁ, Tereza. \textit{Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu}. Online. Diplomová práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/pi48l4/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová a ekonomickáVysoká škola hotelová a ekonomická
Magisterský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Management hotelnictví a lázeňství
Práce na příbuzné téma
-
Lidová strava na Těšínsku
Marie Bojková -
Prezentační aktivity Valašského muzea v přírodě v oblasti lidové stravy
Helena Cviklová -
Příprava pokrmů v minulosti jako součást české a moravské lidové kultury
Kateřina Trubičková -
Srovnání konzumace tradičních potravin a pokrmů mezi městy a vesnicemi dvou regionů
Sylvie MAREČKOVÁ GABRLÍKOVÁ -
Rozvoj cestovního ruchu ve vybrané turistické oblasti mikroregion Horácko
Ivana Bednářová