Maroš KRCHŇÁK
Bachelor's thesis
Studium markerů dormance u šalotky
Study of dormancy markers in shallot
Abstract:
Cibule šalotka (Allium cepa var. aggregatum L.) je přirozeně dormantní rostlina významná pro svou chuť, obsahové látky a zdravotní benefity. Během dormance se mění její chemické složení, zvláště vzájemný poměr malých sacharidů a fruktanů vlivem fruktanexohydrolas. V šalotce je přítomna hlavně fruktan-1-exohydrolasa. V této práci byla zkoumána dynamika malých sacharidů, glukosidů kvercetinu a enzymová …moreAbstract:
Shallot (Allium cepa var. aggregatum L.) is a naturally dormant plant, valued for its flavour, nutrition values and health benefits. Composition of shallot, especially the ratio between fructans and simple carbohydrates, changes during dormancy. This is due to the presence of fructan exohydrolases, primarily fructan 1-exohydrolase. Dynamic changes of simple carbohydrates and quercetin glucosides content …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Tibor Béres, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KRCHŇÁK, Maroš. Studium markerů dormance u šalotky. Olomouc, 2019. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biochemistry / Biochemistry
Theses on a related topic
-
Chemická charakterizace šalotky
Věra DOSEDĚLOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights