Vliv adice česneku u tepelně opracovaných masných výrobků na jejich senzorickou a mikrobiologickou charakteristiku – Bc. Kateřina DVOŘÁKOVÁ
Bc. Kateřina DVOŘÁKOVÁ
Master's thesis
Vliv adice česneku u tepelně opracovaných masných výrobků na jejich senzorickou a mikrobiologickou charakteristiku
Effect of addition of garlic by heat processed meat products on their sensorical and microbiological characteristic
Abstract:
Tato práce se zabývá vlivem přídavku česneku na senzorickou a mikrobiologickou charakteristiku u tepelně opracovaných masných výrobků v závislosti na délce skladování. Senzorickou analýzou se posuzovaly vybrané ukazatele masných výrobků, a to vzhled na povrchu, barva, vypracování, vůně, konzistence, textura a chuť. Z mikrobiologického hlediska se stanovoval celkový počet mikroorganismů. V práci bylo …moreAbstract:
This work considers the influence of the addition of garlic on the sensory and microbiological characteristics of heat-treated meat products depending on the length of storage. There were reviewed selected indicators of meat products, namely the surface appearance, colour, elaboration, goodness, consistency, texture and taste by sensory analysis. The total number of microorganisms was determined from …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
21413
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2011
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DVOŘÁKOVÁ, Kateřina. \textit{Vliv adice česneku u tepelně opracovaných masných výrobků na jejich senzorickou a mikrobiologickou charakteristiku}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/piu1s0/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
DVOŘÁKOVÁ, Kateřina. Vliv adice česneku u tepelně opracovaných masných výrobků na jejich senzorickou a mikrobiologickou charakteristiku. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Hodnotenie kvality vstupných surovín a ich triedenie pri výrobe tepelne opracovaných mäsových výrobkov.
Mária Horečná -
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Tereza Zelinková -
Hodnocení suroviny pro tepelně opracované masné výrobky
Michaela Zoulová -
Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční
Nela Tesařová -
Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků
Pavlína Dočekalová -
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Markéta Pirunčíková -
Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku
Eliška Knoblochová -
Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku
Kateřina Kadlecová