Ing. Hana KADLECOVÁ
Master's thesis
Senzorické vlastnosti mražených krémů
Sensory properties of frozen ice creams
Abstract:
Mléčné výrobky s nízkým obsahem tuku získávají na oblibě díky vnímání jejich zdravotních benefitů. Mléčný tuk má však významný vliv na stabilitu struktury, texturu, senzorické vlastnosti a vzhled. Cílem této diplomové práce bylo zvážit možnosti využití sóji jako náhrady tuku při vývoji nízkotučného nemléčného mraženého krému.Abstract:
Low-fat dairy products are gaining its popularity due to the perception of health benefits. However, milk fat plays a significant influence on the structure stability, texture, sensory attributes and appearance. The aim of this diploma thesis was to investigate the potential of using soya as a fat replacer in the development of a low-fat non-dairy ice cream.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KADLECOVÁ, Hana. \textit{Senzorické vlastnosti mražených krémů}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture and Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/pjdq3v/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KADLECOVÁ, Hana. Senzorické vlastnosti mražených krémů. České Budějovice, 2023. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / field:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
Kristýna DOUBRAVOVÁ -
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Bioaktivní látky pro pleťové krémy: Stanovení stability pleťového krému s obsahem kozího mléka
Tereza Dostálová -
Příprava kosmetických krémů
Romana Plachá
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Folders
Files
Bulánová, L.
5/5/2023