Agáta Uchytilová

Bachelor's thesis

Čokoládové cukrovinky a jejich specifické vlastnosti

Chocolate Confectionery and Their Specific Properties
Abstract:
První částí této bakalářské práce je literární rešerše věnující se historii čokolády, charakteristice a pěstování kakaovníku. Výroba čokolády je zde popsána velmi detailně a zahrnuje jednotlivé postupy výroby. Práce obsahuje i legislativní rozdělení pralinek do skupin. Dále je teoretická část věnována přiblížení problematiky intolerance k laktóze. Druhou částí práce je praktická část týkající se výroby …more
Abstract:
First part of this bachelor thesis is literal research dedicated to history of the chocolate, characteristics and growing of the cacao tree. Chocolate production is described in detail, including individual production processes. The thesis also contains legislative division of pralines into groups. Further, the problematics of the lactose intolerance is discussed. The second part of the thesis is dedicated …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Reader: Iva Burešová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta