Čokoládové cukrovinky a jejich specifické vlastnosti – Agáta Uchytilová
Agáta Uchytilová
Bachelor's thesis
Čokoládové cukrovinky a jejich specifické vlastnosti
Chocolate Confectionery and Their Specific Properties
Anotácia:
První částí této bakalářské práce je literární rešerše věnující se historii čokolády, charakteristice a pěstování kakaovníku. Výroba čokolády je zde popsána velmi detailně a zahrnuje jednotlivé postupy výroby. Práce obsahuje i legislativní rozdělení pralinek do skupin. Dále je teoretická část věnována přiblížení problematiky intolerance k laktóze. Druhou částí práce je praktická část týkající se výroby …viacAbstract:
First part of this bachelor thesis is literal research dedicated to history of the chocolate, characteristics and growing of the cacao tree. Chocolate production is described in detail, including individual production processes. The thesis also contains legislative division of pralines into groups. Further, the problematics of the lactose intolerance is discussed. The second part of the thesis is dedicated …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová -
Vyšetření laktózové intolerance metodou sekvenování
Petra JAVŮRKOVÁ -
Význam mléka a jeho složek ve výživě a ve vztahu k alergiím a intoleranci.
Petra Dědinová -
Pralinky a variabilita jejich výroby
Michal Pešák -
Vliv zpracování a složení náplně čokoládových pralinek na jejich výslednou kvalitu
Vojtěch Neuwirth -
Ziskovost jednotlivých zákazníků společnosti BOBY - FLEISCH, spol. s r.o.
David Jiran -
Ziskovost dopravních prostředků ve firmě Boby Fleisch
David Jiran -
Cenový vývoj vybraných zemědělských komodit - Případová studie: Kukuřice, pšenice a sójové boby
Karel Malec