Agáta Uchytilová

Bakalářská práce

Čokoládové cukrovinky a jejich specifické vlastnosti

Chocolate Confectionery and Their Specific Properties
Anotace:
První částí této bakalářské práce je literární rešerše věnující se historii čokolády, charakteristice a pěstování kakaovníku. Výroba čokolády je zde popsána velmi detailně a zahrnuje jednotlivé postupy výroby. Práce obsahuje i legislativní rozdělení pralinek do skupin. Dále je teoretická část věnována přiblížení problematiky intolerance k laktóze. Druhou částí práce je praktická část týkající se výroby …více
Abstract:
First part of this bachelor thesis is literal research dedicated to history of the chocolate, characteristics and growing of the cacao tree. Chocolate production is described in detail, including individual production processes. The thesis also contains legislative division of pralines into groups. Further, the problematics of the lactose intolerance is discussed. The second part of the thesis is dedicated …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Iva Burešová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin