Biopřístupnost rtuti z ryb a rybích výrobků – Bc. Iva Ventrubová
Bc. Iva Ventrubová
Master's thesis
Biopřístupnost rtuti z ryb a rybích výrobků
Bioaccessibility of mercury from fish and fish products
Anotácia:
Práce je zaměřena na stanovení biopřístupných obsahů rtuti z ryb a rybích výrobků. V teoretické části práce je popisována rtuť, zdravotní rizika, limity rtuti v potravinách, popisy jednotlivých druhů ryb, spotřeba ryb, chemické složení rybí svaloviny a nutriční význam, metoda UBM a metody stanovení rtuti. V praktické části práce byly nejprve zjištěny celkové obsahy rtuti, poté byl proveden UBM test …viacAbstract:
The work is aimed at determining bioaccessible mercury content of fish and fish products. In the theoretical part is described mercury, health risk, levels of mercury in food, descriptions of each species, fish consumption, chemical composition and nutritional importance of fish consumption, UBM method and methods for the determination of mercury. Firstly, in the practical part the total mercury contents …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Andrea Ridošková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Práce na příbuzné téma
-
Mercury in fish products
Tereza Novotná -
Vliv legislativy Evropské unie na obchod s rybími produkty
Barbora Vaculová -
Screening of PAHs concentrations in traditionally smoked fish products from Cambodian rural areas
Tereza Slámová -
The volatile carbonyl compounds formed during the oxidation of lipids in fish and fish products
Chibueze Benjamin Atuchukwu -
Produkty z akvakultury: Obchod, kvalita a vývoj nových výrobků
Václav NEBESKÝ -
Marketing strategies of fish products in Cambodia
Radek Vašíček -
Proteinové molekuly z exkrečně-sekrečních produktů rybího parazita Eudiplozoon nipponicum (Monogenea) a jejich význam v procesu trávení krve a modulaci imunitní odpovědi hostitele
Jana Ilgová -
Problematika výroby konzervovaných rybích produktů
Hong Phuong Luongová
Názov
Vložil
Vložené
Práva