Bc. Lucie Martináková

Master's thesis

Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček

Determination of Polyphenol Content and Antioxidant Activity in the Production of Non-traditional Flakes
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na výrobu vloček z rýžových zrn a na stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity. Teoretická část se věnuje popisu, chemickému složení a výrobě vloček. V praktické části byly vyrobeny v laboratorních podmínkách vločky procesem hydrotermálního ošetření s následným rozválcováním. U vzorků vloček byl stanoven obsah sušiny, celkových polyfenolů, antioxidační aktivity …more
Abstract:
The thesis focusses on the production of rice flakes from grains and the determination of the content of polyphenols and the antioxidant activity. Furthermore, the theoretical part contains the characteristics of the grains, their chemical composition, and finally the production of the flakes. In the experimental part, flakes were produced under laboratory conditions by the hydrothermal treatment process …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2023

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Martináková, Lucie. Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Food Technology / -

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.