Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček – Bc. Lucie Martináková
Bc. Lucie Martináková
Master's thesis
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Determination of Polyphenol Content and Antioxidant Activity in the Production of Non-traditional Flakes
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na výrobu vloček z rýžových zrn a na stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity. Teoretická část se věnuje popisu, chemickému složení a výrobě vloček. V praktické části byly vyrobeny v laboratorních podmínkách vločky procesem hydrotermálního ošetření s následným rozválcováním. U vzorků vloček byl stanoven obsah sušiny, celkových polyfenolů, antioxidační aktivity …moreAbstract:
The thesis focusses on the production of rice flakes from grains and the determination of the content of polyphenols and the antioxidant activity. Furthermore, the theoretical part contains the characteristics of the grains, their chemical composition, and finally the production of the flakes. In the experimental part, flakes were produced under laboratory conditions by the hydrothermal treatment process …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MARTINÁKOVÁ, Lucie. \textit{Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/pm50jm/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Martináková, Lucie. Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -