Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček – Bc. Lucie Martináková
Bc. Lucie Martináková
Master's thesis
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Determination of Polyphenol Content and Antioxidant Activity in the Production of Non-traditional Flakes
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na výrobu vloček z rýžových zrn a na stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity. Teoretická část se věnuje popisu, chemickému složení a výrobě vloček. V praktické části byly vyrobeny v laboratorních podmínkách vločky procesem hydrotermálního ošetření s následným rozválcováním. U vzorků vloček byl stanoven obsah sušiny, celkových polyfenolů, antioxidační aktivity …viacAbstract:
The thesis focusses on the production of rice flakes from grains and the determination of the content of polyphenols and the antioxidant activity. Furthermore, the theoretical part contains the characteristics of the grains, their chemical composition, and finally the production of the flakes. In the experimental part, flakes were produced under laboratory conditions by the hydrothermal treatment process …viacKľúčové slová
rýže divoká rýže Oryza sativa Zizania aquatica vločka polyfenoly antioxidační aktivita HPLC
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MARTINÁKOVÁ, Lucie. \textit{Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/pm50jm/.
Jak správně citovat práci
Martináková, Lucie. Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -