Možnosti využití syrovátky v biotechnologiích – Michaela Petreňová
Michaela Petreňová
Bakalářská práce
Možnosti využití syrovátky v biotechnologiích
Possibilities of Using Whey in Biotechnology
Anotace:
Předkládána bakalářská práce je zaměřená na problematiku využití syrovátky v biotechnologiích. Teoretická část popisuje chemické složení a vlastnosti syrovátky, dále jsou vysvětleny tlakové membránové separační procesy a možnost jejich aplikace v mlékárenském průmyslu, v poslední kapitole jsou vypsány možnosti využití syrovátky v biotechnologiích. V praktické části byly sledovány vybrané hydrolytické …víceAbstract:
Bachelor thesis was focused on whey usage in biotechnology. In the theoretical part, chemical composition and properties of whey, the pressure membrane separation processes and the usage in dairy industry were described. The last part dealt with the possibility of whey usage in biotechnology. The practical part was focused on observation of specific hydrolytic processes of lactose in model whey samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zveřejnit od: 4. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Petreňová, Michaela. Možnosti využití syrovátky v biotechnologiích. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující průběh fermentace syrovátky
Lucie Drcmánková -
Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis
Petra Válková -
Možnosti fermentace syrovátky
Radek Bartošík -
Využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky
Kateřina Havlíčková -
Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky
Lukáš Čeman -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá