Michaela Petreňová

Bakalářská práce

Možnosti využití syrovátky v biotechnologiích

Possibilities of Using Whey in Biotechnology
Anotace:
Předkládána bakalářská práce je zaměřená na problematiku využití syrovátky v biotechnologiích. Teoretická část popisuje chemické složení a vlastnosti syrovátky, dále jsou vysvětleny tlakové membránové separační procesy a možnost jejich aplikace v mlékárenském průmyslu, v poslední kapitole jsou vypsány možnosti využití syrovátky v biotechnologiích. V praktické části byly sledovány vybrané hydrolytické …více
Abstract:
Bachelor thesis was focused on whey usage in biotechnology. In the theoretical part, chemical composition and properties of whey, the pressure membrane separation processes and the usage in dairy industry were described. The last part dealt with the possibility of whey usage in biotechnology. The practical part was focused on observation of specific hydrolytic processes of lactose in model whey samples …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zveřejnit od: 4. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Petreňová, Michaela. Možnosti využití syrovátky v biotechnologiích. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin