Miriama MEDEKOVÁ

Bakalářská práce

Vplyv spracovania potraviny na alergenicitu

Influence of processing on food allergenicity
Anotace:
Všade prítomnosť alergénov v ľudských potravinách spojená s ľudskou informovanosťou o potravinovej alergii zaručuje vhodné preventívne opatrenia na ochranu citlivých spotrebiteľov pred nežiaducim obťažovaním potravinovou alergiou. Pokusy o zníženie alebo odstránenie potravinovej alergie cez spracovanie potravín sa stretlo s rôznymi výsledkami.
Abstract:
The ubiquitous presence of allergens in the human food supply coupled with increased awarencess of food alleries warrants undertaking appropriate preventive measures to protect sensitive consumers from unwanted exposure to offending food allergens. Attempts to reduce or eliminate food allergenicity through food processing have met with mixed results.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2010
Identifikátor: 15247

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MEDEKOVÁ, Miriama. Vplyv spracovania potraviny na alergenicitu. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma