Stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných druzích netradičních cereálií – Markéta HAVRANOVÁ
Markéta HAVRANOVÁ
Bachelor's thesis
Stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných druzích netradičních cereálií
Determination of neutral detergent fiber in chosen non-traditional cereal varieties
Abstract:
Bakalářské práce se zabývá charakteristikou běžně pěstovaných obilnin v České republice a charakteristikou některých vybraných druhů pseudocereálií a netradičních druhů cereálií. Je zde popsána morfologie obilovin a jejich chemické složení. Rovněž se práce zabývá vlákninou. V praktické části je popsáno stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných vzorcích tradičních a netradičních cereálií …moreAbstract:
Theoretical part of this bachelor thesis deals with the characteristics of commonly grown cereals in the Czech Republic and characteristics of some chosen varieties of pseudocereals and non-traditional cereals. There is described cereal morphology and chemical composition. The thesis also deals with the dietary fiber. The practical part describes the determination of neutral detergent fiber in selected …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2010
Identifier:
15061
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2010
- Supervisor: Ing. Zuzana Lazárková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HAVRANOVÁ, Markéta. \textit{Stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných druzích netradičních cereálií}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/pptebf/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
HAVRANOVÁ, Markéta. Stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných druzích netradičních cereálií. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková -
Efektivní bachorová degradovatelnost neutrálně detergentní vlákniny u přežvýkavců
Ondřej KOUKOL -
Stanovení vlákniny a pektinu v komerčních vzorcích vlákniny
Kamila Blahůšková -
Stravitelnost netradičních cereálií
Petr SVOBODA -
Vliv použití netradičních surovin na kvalitu piva
Barbora Češpivová