Markéta HAVRANOVÁ

Bachelor's thesis

Stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných druzích netradičních cereálií

Determination of neutral detergent fiber in chosen non-traditional cereal varieties
Abstract:
Bakalářské práce se zabývá charakteristikou běžně pěstovaných obilnin v České republice a charakteristikou některých vybraných druhů pseudocereálií a netradičních druhů cereálií. Je zde popsána morfologie obilovin a jejich chemické složení. Rovněž se práce zabývá vlákninou. V praktické části je popsáno stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných vzorcích tradičních a netradičních cereálií …more
Abstract:
Theoretical part of this bachelor thesis deals with the characteristics of commonly grown cereals in the Czech Republic and characteristics of some chosen varieties of pseudocereals and non-traditional cereals. There is described cereal morphology and chemical composition. The thesis also deals with the dietary fiber. The practical part describes the determination of neutral detergent fiber in selected …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2010
Identifier: 15061

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 6. 2010
  • Supervisor: Ing. Zuzana Lazárková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

HAVRANOVÁ, Markéta. Stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných druzích netradičních cereálií. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies