Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování – Bc. Františka Lachmanová
Bc. Františka Lachmanová
Master's thesis
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Nutritional value of edible insects in relation to its processing
Anotácia:
Ruku v ruce s extrémně rychle rostoucí světovou populací lidí, roste i poptávka po potravinách. Proto jsou hledány různé alternativní možnosti, jak zajistit nasycení nejen lidí, ale i zvířat. Hmyz se jeví jako nutričně bohatý a ekologicky šetrný zdroj, s krátkým životním cyklem a nenáročností na prostory a krmivo. Chov hmyzu, vědecký výzkum, vývoj produktů a edukace obyvatel se proto rozšířili i do …viacAbstract:
Hand in hand with the extremely fast growing world population, the demand for food is also increasing. Therefore, various alternative options are being sought to ensure that not only humans but also animals are fed. Insects appear to be a nutritionally rich and environmentally friendly resource, with a short life cycle and low space and feed requirements. Therefore, insect farming, scientific research …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 5. 2023
- Vedúci: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Aleš Rajchl, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LACHMANOVÁ, Františka. \textit{Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/ppv3oo/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Evaluation of protein quality of Jamaican field crickets (Gryllus assimilis) reared on the dried rapeseed protein
Yacouba Traore -
Vliv tepelného zpracování na stravitelnost a kvalitu proteinu u Tenebrio molitor a Gryllus assimilis
Josef Klabík -
Kvalita tuku cvrčka banánového (Gryllus assimilis) odchovaného na krmné směsi s obsahem řepkových výlisků
Alice Hrivňáková -
Evaluation of life cycle and nutrient content of Jamaican field crickets (Gryllus assimilis) reared on the dried rapeseed protein
Daniela Slavíková -
Vliv tepelného zpracování na stravitelnost a kvalitu proteinu u Tenebrio molitor a Gryllus assimilis
Josef Klabík -
Consumer attitudes towards edible insects in Ghana
NICHOLAS GANYO AMENUKU -
Analysis of fatty acids and volatile components of different types of edible insects
Dominique Cero -
Consumer Attitudes towards Edible Insects in South-West Nigeria
Deborah Oluwakemi Elegbede
Názov
Vložil
Vložené
Práva