Bc. Daniel Mundi

Master's thesis

Vplyv kvasiniek na dynamiku kvasného procesu a výslednú kvalitu vína

Vliv kvasinek na dynamiku kvasného procesu a výslednou kvalitu vína.
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou vlivu sacharomycétních a nesacharomycétních kvasinek na dynamiku kvasného procesu a kvalitu takto vyrobeného vína. Literární přehled popisuje jednotlivé kmeny kvasinek a způsoby jejich možného využití při výrobě vína. Také popisuje pozitivní a negativní vlastností kvasinek. Cílem praktické části je na základě poznatků z prostudované literatury vyrobit víno pomocí …more
Abstract:
The diploma thesis deals with the influence of saccharomycetic and non-saccharomycetic yeasts on the dynamics of the fermentationproces and the quality of the wine producet in this way. The literature review describes individual strains of yeast and ways of they possible use in wine production. It also describes the positive and negative properties of yeast. The aim of thepractical part is to produce …more
Abstract:
Diplomová práca sa zaoberá problematikou vplyvu sacharomycétnych a nesacharomycétnych kvasiniek na dynamiku kvasného procesu a kvalitu takto vyrobeného vína. Literárny prehľad popisuje jednotlivé kmene kvasiniek a spôsoby ich možného využitia pri výrobe vína. Taktiež popisuje pozitívne a negatívne vlastností kvasiniek. Cieľom praktickej časti, je na základe poznatkov z preštudovanej literatúry vyrobiť …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
  • Reader: Pavel Híc, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture