Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny – Erika Hyblerová
Erika Hyblerová
Bachelor's thesis
Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny
Chemical Composition and Possibility of Utilization of Plant Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) as Functional Food
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá významem funkčních potravin a jejich příznivém působení na zdraví člověka. Je zde zhodnocen fytochemický profil rostliny Caigua (Cyclanthera pedata L. Schrad), které je přisuzován kladný účinek na snižování vysoké hladiny cholesterolu v krvi, hypertenze či na regulaci glukosy v krvi. Dále se práce zabývá využitím rostliny pro výrobu funkčních potravin.Abstract:
The bachelor thesis deals with the importance of functional foods and their positive effects on human health. There is evaluated phytochemical profile of plant Caigua (Cyclanthera pedata L. Schrad), which is attributed a positive effect on reducing high blood cholesterol levels, hypertension or to regulate glucose levels. The thesis also deals with possibility of utilization of plant for the production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2016
Accessible from:: 5. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HYBLEROVÁ, Erika. \textit{Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/pqzt6i/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hyblerová, Erika. Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 5.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 5. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Modulace a indukce buněčné smrti inhibitory serinových a kaspasových proteas u leukemických buněčných linií
Ivo Frydrych -
Antioxidační aktivita vybraných druhů jedlých hub a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin
Lucie Kubátová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Biologická aktivita vybraných druhů korálovce (Hericium; Hericiaceae) a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin
Petra Kamínková