Erika Hyblerová

Bachelor's thesis

Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny

Chemical Composition and Possibility of Utilization of Plant Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) as Functional Food
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá významem funkčních potravin a jejich příznivém působení na zdraví člověka. Je zde zhodnocen fytochemický profil rostliny Caigua (Cyclanthera pedata L. Schrad), které je přisuzován kladný účinek na snižování vysoké hladiny cholesterolu v krvi, hypertenze či na regulaci glukosy v krvi. Dále se práce zabývá využitím rostliny pro výrobu funkčních potravin.
Abstract:
The bachelor thesis deals with the importance of functional foods and their positive effects on human health. There is evaluated phytochemical profile of plant Caigua (Cyclanthera pedata L. Schrad), which is attributed a positive effect on reducing high blood cholesterol levels, hypertension or to regulate glucose levels. The thesis also deals with possibility of utilization of plant for the production …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2016
Accessible from:: 5. 5. 2016

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Ladislava Mišurcová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Hyblerová, Erika. Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 5.5.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 5. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy