Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži – Bc. Petr Svoboda
Bc. Petr Svoboda
Master's thesis
Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži
The Determination of Digestibility and Dietary Fiber in Non-Traditional Cereals and Rice
Abstract:
Diplomová práce byla zaměřena na stravitelnost vybraných druhů cereálií, stanovení obsahu hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny, popela a sušiny u vybraných vzorků pšenice a rýže. V této práci je obsažena charakteristika analyzovaných obilnin, jsou zde charakterizovány základní živiny, je popsána také vláknina, její složení a způsoby jejího stanovení. V experimentální části jsou uvedeny hodnoty stravitelnosti …moreAbstract:
This thesis is focused on the in vitro digestibility of selected cereals, determination of a crude and neutral-detergent fiber, ash and dry matter content of selected samples of wheat and rice. In this work characteristics of cereals, essential nutrients and type of fiber and their determination are described. In experimental part the organic matter and dry matter results are presented, subsequently …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2013
Accessible from:: 2. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Svoboda, Petr. Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Stravitelnost netradičních cereálií
Petr SVOBODA -
Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií
Petr MACHALA -
Stanovení stravitelnosti ve vybraných druzích netradičních cereálií
Dominika ZAČALOVÁ -
Aplikace výrobní strategie KAIZEN v prostředí ryze českých výrobních firem
Ivana Tichotová -
Obsah arsenu v rýži a ve výrobcích z rýže
Hana Pokorná -
Vliv spalování posklizňových zbytků rýže na zdraví obyvatel ve vybraných zemích jihovýchodní Asie (Myanmar, Thajsko a Vietnam)
Monika Musilová -
Zdravotní risk a zisk geneticky modifikované zlaté rýže
Kateřina KUČEROVÁ -
Monitoring výskytu Bacillus cereus ve vzorcích rýže: vliv kuchyňské úpravy a podmínek skladování na jeho pomnožení
Lucie Sytařová