Separace vybraných frakcí kyselých proteinů z hlíz brambor (Solanum tuberosum L.) pomocí chromatografických technik – Bc. František LORENC
Bc. František LORENC
Diplomová práce
Separace vybraných frakcí kyselých proteinů z hlíz brambor (Solanum tuberosum L.) pomocí chromatografických technik
Separation of selected acidic proteins fractions from potato (Solanum tuberosum L.) tubers by chromatographic techniques
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává o kyselých proteinech obsažených v hlízách bramboru hlíznatého (Solanum tuberosum L.), respektive jejich separaci pomocí chromatografických technik. Jako materiál byly zvoleny hlízy dvou odrůd kulturních brambor, Adéla a Westamyl. Ze získané a zakoncentrované hlízové šťávy byly pomocí chromatografie na gravitačních kolonách odstraněny bazické a většina proteinů patatinového …víceAbstract:
This diploma thesis deals with acidic proteins contained in the potato (Solanum tuberosum) tubers, or rather about their separation with chromatography techniques. For the analysis were chosen tubers of two czech potato varieties, Adéla and Westamyl. From the concentrated potato juice were eliminated basic and most of the patatin proteins with the gravity column chromatography. In the next step were …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2013
Zveřejnit od: 26. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LORENC, František. \textit{Separace vybraných frakcí kyselých proteinů z hlíz brambor (Solanum tuberosum L.) pomocí chromatografických technik}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/pr9oo3/.
Jak správně citovat práci
LORENC, František. Separace vybraných frakcí kyselých proteinů z hlíz brambor (Solanum tuberosum L.) pomocí chromatografických technik. Č. Bud., 2013. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Rostlinné biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Význam odrůdy v utváření produkčních parametrů konzumních brambor (Solanum tuberosum L.)
Jonáš ŠPLÍCHAL -
Aklimační reakce lilku bramboru (Solanum tuberosum L.) při převodu z in vitro kultivace do nesterilních podmínek
Zuzana Havlíčková -
Faktory indukce tvorby hlíz lilku bramboru (Solanum tuberosum L.) v in vitro podmínkách
Jana Kůrková -
Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.
Eva ŠVEHLOVÁ -
Interakcia fytohormónov a vonkajších faktorov v dormancii hľúz ľuľka zemiakového (Solanum tuberosum L.) odvodených v explantátové kulture
Roman Maco -
Charakterizace proteinového spektra peridermálních a korových pletiv hlíz bramboru (\kur{Solanum tuberosum} L.) v souvislosti s výskytem obecné strupovitosti
Zuzana REICHELTOVÁ -
Hodnocení antifungální aktivity inhibitorů proteas z hlíz bramboru (Solanum tuberosum L.)
Jana REISEROVÁ -
Studium bílkovin brambor (Solanum tuberosum L.) - možnosti jejich izolace a využití
Veronika BÁRTOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva