Štúdium faktorov ovplyvňujúcich kvalitu Ocimum basilicum L. pestovaného ako zelené korenie – Katarína Brajerová
Katarína Brajerová
Bakalářská práce
Štúdium faktorov ovplyvňujúcich kvalitu Ocimum basilicum L. pestovaného ako zelené korenie
Studium faktorů ovlivňujících kvalitu Ocimum basilicum L. pěstovaného jako zelené koření
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá studiem odborných článků, které se týkají vnitřních a vnějších faktorů, které ovlivňují kvalitu čerstvé produkce Ocimum basilicum L. pěstovaného jako zelené koření. Cílem práce bylo také charakterizovat druh Ocimum basilicum L. z hlediska systematiky a morfologie. V práci je popsána technologie kultivace a jsou určeny hlavní kvalitativní znaky (obsahové látky) bazalky vonné …víceAbstract:
The aim of this thesis has been to analyse academic articles devoted to internal and external factors influencing the quality of Ocimum basilicum L. as a fresh herb product. One of the objectives of the thesis was to classify and characterise the variety Ocimum basilicum L. according to plant taxonomy and morphology. In the thesis have been described the cultivation techniques and the main qualitative …víceAbstract:
Bakalárska práca sa zaoberá štúdiom odborných článkov, ktoré sa týkajú vnútorných a vonkajších faktorov, ktoré ovplyvňujú kvalitu čerstvej produkcie Ocimum basilicum L. pestovaného ako zelené korenie. Cieľom práce bolo tiež charakterizovať druh Ocimum basilicum L. z hľadiska systematiky a morfológie. V práci je popísaná technológia kultivácie a sú určené hlavné kvalitatívne znaky (obsahové látky) bazalky …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Kopta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BRAJEROVÁ, Katarína. \textit{Štúdium faktorov ovplyvňujúcich kvalitu Ocimum basilicum L. pestovaného ako zelené korenie}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/pro8yt/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Fytochemické studium vybraných genotypů bazalky pravé (Ocimum basilicum L.)
Karolína KOMZÁKOVÁ -
Variabilita obsahu a složení silic u vybraných druhů koření (Ocimum basillicum L., Satureja hortensis L. a Majorana hortensis Moench.)
Jana Benešová -
Vliv kontaminace půdy rizikovými prvky na obsah a složení barviv v rostlině bazalky (Ocimum basilicum L.)
Petra Růžičková -
Vyhodnocení vybraného sortimentu bazalky (Ocimum sp.)
Tereza Buřtová -
Vliv biostimulantů na akumulaci nitrátů v hydroponicky pěstované bazalce (Ocimum sp.)
Eliška KŘESŤANOVÁ -
Výnos a kvalita bazalky pěstované v aeroponickém systému
Radim Novotný
Název
Vložil
Vloženo
Práva