Regionální potraviny a jejich úloha na trhu potravin – Bc. Jana Lukešová
Bc. Jana Lukešová
Diplomová práce
Regionální potraviny a jejich úloha na trhu potravin
Regional foods and their role in the food market
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá trhem potravin s důrazem na regionální potraviny a jejich možnostmi na společném trhu potravin. Průzkumem byly zjištěny formy prezentace regionálních potravin pomocí značek kvality. Prostřednictvím sociologického výzkumu mezi spotřebiteli se práce snažila objasnit chování spotřebitelů při nákupu potravin. Díky kvantitativnímu výzkumu se podařilo zodpovědět hypotézu …víceAbstract:
This dissertation deals with food market, focusing on regional foodstuffs and their potential in the common food market. Forms of presentation of regional foodstuffs using quality labels were found out through a survey. By means of a sociological consumer survey this dissertation sought to clarify the behaviour of consumers while shopping for food. A quantitative research made it possible to answer …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Josef Zilvar, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LUKEŠOVÁ, Jana. \textit{Regionální potraviny a jejich úloha na trhu potravin}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/ps0vhg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Rozvoj venkova a zemědělství / Rozvoj venkovského prostoru
Práce na příbuzné téma
-
Značka Regionální potravina a její význam pro regionální rozvoj
Aneta Szulló -
Značka kvality Regionální potravina jako nástroj podpory lokální produkce
Klára Kubíková -
Regionální potravina z pohledu spotřebitele v Plzeňském kraji
Lucie BÁRTOVÁ -
Značky Regionální potravina, KLASA a BIO pohledem spotřebitele v Plzeňském kraji
Martin Šrámek -
Regionální gastronomie a regionální produkty a jejich využití v cestovním ruchu
Michal Brandl -
Vládní komunikační programy na podporu českého zboží – Klasa, Regionální potravina
Jana Leciánová -
Značky Klasa a Regionální potravina pohledem firem
Renata Havlová -
Zhodnocení vlivu značky Regionální potravina na prodejnost a prestiž oceněných výrobků
Tomáš Papík
Název
Vložil
Vloženo
Práva