Regionální potraviny a jejich úloha na trhu potravin – Bc. Jana Lukešová
Bc. Jana Lukešová
Master's thesis
Regionální potraviny a jejich úloha na trhu potravin
Regional foods and their role in the food market
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá trhem potravin s důrazem na regionální potraviny a jejich možnostmi na společném trhu potravin. Průzkumem byly zjištěny formy prezentace regionálních potravin pomocí značek kvality. Prostřednictvím sociologického výzkumu mezi spotřebiteli se práce snažila objasnit chování spotřebitelů při nákupu potravin. Díky kvantitativnímu výzkumu se podařilo zodpovědět hypotézu …moreAbstract:
This dissertation deals with food market, focusing on regional foodstuffs and their potential in the common food market. Forms of presentation of regional foodstuffs using quality labels were found out through a survey. By means of a sociological consumer survey this dissertation sought to clarify the behaviour of consumers while shopping for food. A quantitative research made it possible to answer …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Josef Zilvar, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LUKEŠOVÁ, Jana. \textit{Regionální potraviny a jejich úloha na trhu potravin}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/ps0vhg/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Rural Development and Agriculture / Development of Rural Areas
Theses on a related topic
-
Značka Regionální potravina a její význam pro regionální rozvoj
Aneta Szulló -
Značka kvality Regionální potravina jako nástroj podpory lokální produkce
Klára Kubíková -
Regionální potravina z pohledu spotřebitele v Plzeňském kraji
Lucie BÁRTOVÁ -
Značky Regionální potravina, KLASA a BIO pohledem spotřebitele v Plzeňském kraji
Martin Šrámek -
Regionální gastronomie a regionální produkty a jejich využití v cestovním ruchu
Michal Brandl -
Vládní komunikační programy na podporu českého zboží – Klasa, Regionální potravina
Jana Leciánová -
Značky Klasa a Regionální potravina pohledem firem
Renata Havlová -
Zhodnocení vlivu značky Regionální potravina na prodejnost a prestiž oceněných výrobků
Tomáš Papík
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights