Bc. Hana Keindlová

Master's thesis

Vliv kvality tuku na senzorické vlastnosti upečeného pekařského výrobku

The influence of fat quality on sensory attributes of the baked bakery product
Abstract:
Tato práce je zaměřena na změnu kvality různých druhů potravinářských olejů a tuků vystavených tepelnému zatížení a jejich následný vliv na senzorické vlastnosti upečeného pekařského výrobku, v jejichž receptuře byly tyto tuky použity. Během peroxidace mastných kyselin vzniká mezi dalšími (sekundárními) produkty také malondialdehyd (MDA), který je využíván jako marker míry peroxidace a oxidačního stresu …more
Abstract:
This thesis aims at the change of the quality of different kinds of food-oils and fats, subjected to thermal loads and their subsequent effects on the sensory properties of the baked bakery product in the formulation in which these oils and fats were used.During the peroxidation of fatty acids is between other (secondary) products also formed the malondialdehyde (MDA), which is used as a marker for …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2017

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Czech University of Life Sciences Prague

Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Master programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs

Theses on a related topic

 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses ps3rb3 ps3rb3/2
20/4/2017
Folders
Files
Mach, J.
20/4/2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.