Monika Cihlářová

Bachelor's thesis

Balící plyny používané v potravinářství

Packaging Gases Used in the Food Industry
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá celkově neúdržností potravin a jak předcházet jejich kažení. V práci je rozebrán význam a vývoj konzervace potravin i různé konzervační metody. Blíže se zaměřuje na konzervační metody používající balící plyny, především ochrannou atmosféru, která je podrobněji vysvětlena a porovnána s ostatními podobnými konzervačními metodami. Balení potravin v ochranné atmosféře je …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with food shelf life in general and how to prevent their deterioration. It describes the importance and development of food preservation and various preservation methods. It is further focused on those preservation methods, that are using packaging gases, especially modified atmosphere, which is explained in more detail and compared with other similar conservation methods …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Reader: Barbora Popelková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta