Analogy mléčných výrobků a jejich význam ve výživě člověka – Kateřina Klofáčová
Kateřina Klofáčová
Bachelor's thesis
Analogy mléčných výrobků a jejich význam ve výživě člověka
Dairy analogues and their importance in human nutrition
Abstract:
Mléko a mléčné výrobky hrají na trhu s potravinami velmi důležitou roli, protože obsahují vysoké množství vápníku a vitaminu D, které se podílí na vývoji lidské kostry, dále také bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou, dobře stravitelný tuk, laktózu a v neposlední řadě probiotické kultury některých mléčných výrobků, které mají pozitivní vliv na mikroflóru gastrointestinálního traktu. Nové studie …moreAbstract:
Milk and dairy products are playing an important role in the food market as they contain high levels of calcium and vitamin D, which contribute to the development of human skeletal system. They also contain high biological value protein, good digestible fat, lactose and last but not least probiotic cultures that have positive impact on the microbiota in gastrointestinal tract. Recent studies show that …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Reader: Vladimír Čejna, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KLOFÁČOVÁ, Kateřina. \textit{Analogy mléčných výrobků a jejich význam ve výživě člověka}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/psj361/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Specifics of internal and external trade in dairy products of the Russian Federation
Mikhail Goluzov -
Application of flax seed fiber in dairy products
Yana Troshchynska -
THE PROJECT OF VALUING VIET NAM DAIRY PRODUCTS JOINT STOCK CO. USING SELECTED VALUING MODELS
Ngan Ha Doan -
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Tereza Erbenová -
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Klára Zlomková -
Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů
Tereza Koníčková -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights