Analogy mléčných výrobků a jejich význam ve výživě člověka – Kateřina Klofáčová
Kateřina Klofáčová
Bakalářská práce
Analogy mléčných výrobků a jejich význam ve výživě člověka
Dairy analogues and their importance in human nutrition
Anotace:
Mléko a mléčné výrobky hrají na trhu s potravinami velmi důležitou roli, protože obsahují vysoké množství vápníku a vitaminu D, které se podílí na vývoji lidské kostry, dále také bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou, dobře stravitelný tuk, laktózu a v neposlední řadě probiotické kultury některých mléčných výrobků, které mají pozitivní vliv na mikroflóru gastrointestinálního traktu. Nové studie …víceAbstract:
Milk and dairy products are playing an important role in the food market as they contain high levels of calcium and vitamin D, which contribute to the development of human skeletal system. They also contain high biological value protein, good digestible fat, lactose and last but not least probiotic cultures that have positive impact on the microbiota in gastrointestinal tract. Recent studies show that …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Oponent: Vladimír Čejna, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KLOFÁČOVÁ, Kateřina. \textit{Analogy mléčných výrobků a jejich význam ve výživě člověka}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/psj361/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Specifics of internal and external trade in dairy products of the Russian Federation
Mikhail Goluzov -
Application of flax seed fiber in dairy products
Yana Troshchynska -
THE PROJECT OF VALUING VIET NAM DAIRY PRODUCTS JOINT STOCK CO. USING SELECTED VALUING MODELS
Ngan Ha Doan -
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Tereza Erbenová -
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Klára Zlomková -
Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů
Tereza Koníčková -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang
Název
Vložil
Vloženo
Práva