Průběh fermentace mladiny z pohledu čerpání zkvasitelných cukrů kvasničnou kulturou – Bc. Dagmar Kovaříková
Bc. Dagmar Kovaříková
Master's thesis
Průběh fermentace mladiny z pohledu čerpání zkvasitelných cukrů kvasničnou kulturou
The Wort Fermentation from the Perspective of Fermentable Saccharides Utilisation by the Yeast Culture
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá průběhem fermentace z pohledu čerpání vybraných sacha-ridů (maltóza, glukóza a fruktóza) pivovarskými kvasinkami. V rámci praktické části byl proveden pokus za účasti dvou kmenů komerčních kvasinek Saccharomyces cerevisiae Sa-flager W-34/70 a Saccharomyces cerevisiae Safale S-04 a dvou kmenů získaných z Výzkum-ného ústavu pivovarského a sladařského v Praze Saccharomyces …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the process of fermentation from the perspective of utilisation of carbohydrates (maltose, glucose and fructose) by brewer's yeast. In the practical part, there was an experiment with two strains of commercial yeasts Saccharomyces cerevisiae Saflager W-34/70 and Saccharomyces cerevisiae Safale S-04 and two strains Saccharomyces cere-visiae RIBM 96 Saccharomyces cerevisiae …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Eva Lorencová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOVAŘÍKOVÁ, Dagmar. \textit{Průběh fermentace mladiny z pohledu čerpání zkvasitelných cukrů kvasničnou kulturou}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/ptxfn7/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kovaříková, Dagmar. Průběh fermentace mladiny z pohledu čerpání zkvasitelných cukrů kvasničnou kulturou. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.