Obsah selenu a jodu ve vybraných potravinách – Bc. Martina Erbanová
Bc. Martina Erbanová
Master's thesis
Obsah selenu a jodu ve vybraných potravinách
Selenium and iodine content in selected foods
Abstract:
Selen a jod jsou základní stopové prvky, jejichž význam je pro organismus lidí i zvířat nezastupitelný. Oba tyto prvky se vyskytují v potravinách rostlinného i živočišného původu, nicméně jejich obsah v potravinách je ovlivněn především prostředím, půdou a použitými hnojivy, stravou zvířat, krmivy obohacenými o tyto prvky i metodou úpravy potravin.V poslední době jsou ekologické potraviny považovány …moreAbstract:
Selenium and iodine are basic trace elements with irreplaceable importance for both, humans and animals. These elements occur in foodstuffs of plant and animal origin, however, their content is mainly influenced by the environment, soil and used fertilizers, animal nutrition, enriched feed with these elements, and also by the food processing method.Nowadays, organic foodstuffs are considered healthier …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Reader: Jiřina Száková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ERBANOVÁ, Martina. \textit{Obsah selenu a jodu ve vybraných potravinách}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/pu2wny/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Sledování faktorů, které ovlivňují preference při výběru bioproduktů oproti potravinám z konvenční produkce
Jan Ryšavý -
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Adéla Antošová -
Vliv odrůdy a systému produkce na rozvoj patogena Bremia lactucae a na výnos a jeho kvalitu u salátu
Sabina Zalabáková -
Obsah biologicky aktivních látek v zrnu ovsa z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Lucie Pažoutová -
Biologicky aktivní látky v zrnech obilnin z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Nikola Králová -
Environmentální dopady produkce vajec z hlediska produkce skleníkových plynů
Václav KALKUŠ -
Zhodnocení výnosu, kvality a zdravotního stavu cibule kuchyňské v různých systémech produkce
Věra Kofránková -
Efektivnost produkce vybraných polních plodin v ekologickém a konvenčním zemědělství
Vladimír KOTAŠKA
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights