Bc. Tomáš Stuchlík

Diplomová práce

Studium přepěňování piva při použití sladů ze sladovny Bernard

Study of beer gushing using malts from Bernard's malthouse
Anotace:
V teoretické části diplomové práce"Studium přěpěňování piva při použití sladů ze sladovny Bernard" jsou uvedeny základní teoretické informace týkající se ječmene, jakožto základní suroviny, sladování a výroby piva. Dále jsou zde popsány plísně, které mohou napadat ječmen a jejich produkty, které kontaminují slad. Další kapitola je věnována gushingu a je v ní popsáno jeho rozdělení, princip, faktory …více
Abstract:
In theoretical part of this diploma thesis "Study of beer gushing using malts from Bernard's malthouse" are introduced elemental theoretical information about barley, malting and beer making. Further description of fungi, which can infect barley, and their products - mycotoxins and hydrophobins, which can contaminate malt. Next chapter is about gushing in general, sortinting of gushing, principle …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma