Studium přepěňování piva při použití sladů ze sladovny Bernard – Bc. Tomáš Stuchlík
Bc. Tomáš Stuchlík
Diplomová práce
Studium přepěňování piva při použití sladů ze sladovny Bernard
Study of beer gushing using malts from Bernard's malthouse
Anotace:
V teoretické části diplomové práce"Studium přěpěňování piva při použití sladů ze sladovny Bernard" jsou uvedeny základní teoretické informace týkající se ječmene, jakožto základní suroviny, sladování a výroby piva. Dále jsou zde popsány plísně, které mohou napadat ječmen a jejich produkty, které kontaminují slad. Další kapitola je věnována gushingu a je v ní popsáno jeho rozdělení, princip, faktory …víceAbstract:
In theoretical part of this diploma thesis "Study of beer gushing using malts from Bernard's malthouse" are introduced elemental theoretical information about barley, malting and beer making. Further description of fungi, which can infect barley, and their products - mycotoxins and hydrophobins, which can contaminate malt. Next chapter is about gushing in general, sortinting of gushing, principle …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zavedení molekulárně biologických metod pro identifikaci plísní rodu Fusarium z ječmene
Kristýna Holíková -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát -
Slad jako zdroj biogenních aminů
Petra Machalová -
Slad, pivovarské mláto a možnosti jejich využití v pekárenské výrobě
Hana Koubková