Vliv odrůdy hrachu setého na obsah organických živin – Bc. Lucie Lukášová
Bc. Lucie Lukášová
Diplomová práce
Vliv odrůdy hrachu setého na obsah organických živin
Influence of pea variety on the content of organic nutrients
Anotace:
Diplomová práce charakterizuje hrách setý (Pisum sativum L.), jeho chemické složení, pěstování, šlechtění a využití ve výživě hospodářských zvířat. Cílem praktické části bylo zhodnotit obsah organických živin (dusíkaté látky, popel, obsah kyseliny fytové (PA), P fytátový, P celkový, P volný a fytáza) u odrůd Protecta, Turnia, Eso a Abarth. Vybrané odrůdy byly hnojeny fosforem a zinkem v rozdílných …víceAbstract:
The diploma thesis characterizes peas (Pisum sativum L.), its chemical composition, cultivation, breeding and use in animal nutrition. The aim of the practical part was to evaluate the content of organic nutrients (nitrogenous substances, ash, content of phytic acid (PA), P phytate, P total, P free and phytase) in varieties Protecta, Turnia, Eso and Abarth. Selected varieties were fertilized with phosphorus …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Všeobecné zemědělství