Vliv odrůdy hrachu setého na obsah organických živin – Bc. Lucie Lukášová
Bc. Lucie Lukášová
Master's thesis
Vliv odrůdy hrachu setého na obsah organických živin
Influence of pea variety on the content of organic nutrients
Abstract:
Diplomová práce charakterizuje hrách setý (Pisum sativum L.), jeho chemické složení, pěstování, šlechtění a využití ve výživě hospodářských zvířat. Cílem praktické části bylo zhodnotit obsah organických živin (dusíkaté látky, popel, obsah kyseliny fytové (PA), P fytátový, P celkový, P volný a fytáza) u odrůd Protecta, Turnia, Eso a Abarth. Vybrané odrůdy byly hnojeny fosforem a zinkem v rozdílných …moreAbstract:
The diploma thesis characterizes peas (Pisum sativum L.), its chemical composition, cultivation, breeding and use in animal nutrition. The aim of the practical part was to evaluate the content of organic nutrients (nitrogenous substances, ash, content of phytic acid (PA), P phytate, P total, P free and phytase) in varieties Protecta, Turnia, Eso and Abarth. Selected varieties were fertilized with phosphorus …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Agricultural Specialization / General Agriculture