Klára Čumová

Bakalářská práce

Vliv výživy na složení mléka dojnic

The effect of nutrition on milk composition of dairy cows
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá především výživou a jejím vlivem na složení mléka doj-nic. V první části je popsána fyziologie a anatomie mléčné žlázy, dále pak trávicí trakt zaměřený na specifika, která se u přežvýkavců vyskytují – například ruminace (přežvykování), motorika předžaludků, trávení jednotlivých živin v bachoru a tenkém střevě. Další část se zabývá mlékem a jeho hlavními složkami, mezi …více
Abstract:
This bachelor thesis deals mainly with nutrition and its influence on milk composition of dairy cows. The first part describes the physiology and anatomy of the mammary gland, as well as the digestive tract focused mainly on the specifics that occur in ruminants - for example ruminations, motorics of the pre-stomachs, digestion of individual nutrients in the rumen and small intestine. The next section …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta