Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení – Bc. Zdeněk Balšánek
Bc. Zdeněk Balšánek
Master's thesis
Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení
Meat quality of slow- and fast-growing chickens depending on the feeding regime
Abstract:
Produkce kuřecího masa je významnou součástí zemědělské výroby s rostoucím trendem spotřeby. Protože se jedná o dieteticky kvalitní, rychle vyprodukovanou a levnou surovinu. Výkrm kuřat ovlivňují vnitřní a vnější faktory. Cílem diplomové práce bylo zhodnotit výtěžnost a podíly částí jatečně opracovaného těla a fyzikální parametry kvality masa dvou odlišných hybridů v závislosti na technice krmení. …moreAbstract:
Chicken production is an important part of agricultural production with a growing trend of consumption. Chicken meat is diet, quickly producing and cheap. Chickens for fattening are affected by internal and external factors. The aim of the thesis was to evaluate the yield and proportions of carcass parts and physical parameters of meat quality of two different hybrids depending on the feeding technique …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Darina Chodová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BALŠÁNEK, Zdeněk. \textit{Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/pw4ies/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Science
Theses on a related topic
-
Kojení a technika kojení
Lucie Beránková -
Vliv změny techniky krmení jadrné krmné směsi ve stáji s robotickým dojením na užitkovost a BCS dojnic
Zora Konupková -
Kvalita masa králíků s rozdílnou technikou krmení
Tereza Cyrani -
Kvalita masa prasat s rozdílným genotypem
Michaela Trojanová -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Výkrm kuřat a kvalita masa
Martin Soudný
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights