Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení – Bc. Zdeněk Balšánek
Bc. Zdeněk Balšánek
Diplomová práce
Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení
Meat quality of slow- and fast-growing chickens depending on the feeding regime
Anotace:
Produkce kuřecího masa je významnou součástí zemědělské výroby s rostoucím trendem spotřeby. Protože se jedná o dieteticky kvalitní, rychle vyprodukovanou a levnou surovinu. Výkrm kuřat ovlivňují vnitřní a vnější faktory. Cílem diplomové práce bylo zhodnotit výtěžnost a podíly částí jatečně opracovaného těla a fyzikální parametry kvality masa dvou odlišných hybridů v závislosti na technice krmení. …víceAbstract:
Chicken production is an important part of agricultural production with a growing trend of consumption. Chicken meat is diet, quickly producing and cheap. Chickens for fattening are affected by internal and external factors. The aim of the thesis was to evaluate the yield and proportions of carcass parts and physical parameters of meat quality of two different hybrids depending on the feeding technique …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Darina Chodová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BALŠÁNEK, Zdeněk. \textit{Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/pw4ies/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Kojení a technika kojení
Lucie Beránková -
Vliv změny techniky krmení jadrné krmné směsi ve stáji s robotickým dojením na užitkovost a BCS dojnic
Zora Konupková -
Kvalita masa králíků s rozdílnou technikou krmení
Tereza Cyrani -
Kvalita masa prasat s rozdílným genotypem
Michaela Trojanová -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Výkrm kuřat a kvalita masa
Martin Soudný
Název
Vložil
Vloženo
Práva